Tohle je stranka dvou cviceni z Diskretni matematiky 2011/2012, ktere se konaji pod mym drobnohledem. Prvni se kona v pondeli od 17:20 v ucebne S6 (prednaska doktora Pangrace), druhe se kona v patek od 9:00 v ucebne T6 (prednaska docenta Kolmana). Prvni cviceni 3., resp 7.10.2011.

Abyste jej uspesne absolvovali, musim o vas vedet. Pokud jste napsani nize na teto strance v seznamu, vim o vas. Pokud ne, napiste mi email nebo prijdte na cviceni. Deadline je 14.10.2011, (14 dni po zacatku semestru), pak uz vas neznam :o)

Konzultace budou, kdyz si o ne reknete pres email. Aktualne probiha hlasovani o tom, kdy by konzultace mely byt, pouzivejte prava jmena; kazdy ma jen jeden hlas.

Prvni cviceni, prvni ukoly. Termín: 17.10.2011, respektive 21.10.2011 na cvičení.

Druhe cviceni, druhe ukoly. Termin: 24.10.2011, respektive 28.10.2011 na cviceni.

Treti cviceni, ukoly nebyly.

Prvni pisemka, treti ukoly. Termin: 7.11., respektive 11.11.2011 na cviceni.

Ctvrte cviceni, ctvrte ukoly. Termin: 14.11., respektive 18.11.2011 na cviceni.

Pate cviceni, ukoly nebyly (byly by na pisemku).

Seste cviceni, pokrocila pravdepodobnost..

Sedme cviceni bude v pondeli opakovaci, pak v patek pisemka. Bude se psat na sumy, pravdepodobnost a muze se objevit neco z drivejska. Pate ukoly, termin 5.12., resp 9.12., ale doporucuji spocitat pred pisemkou.

Osme cviceni bude v pondeli pisemka a v patek uvod do teorie grafu.

Devate cviceni bylo pokracovani teorie grafu. Seste ukoly" lze odevzdavat do konce semestru.

Desate cviceni budou pisemky, konkretne 16.12. a 19.12.

Studijni materialy

Nasledujici seznam materialu slouzi jako podklady pro mou pripravu na cviceni a myslim si, ze dobre poslouzi i Vam.

Zapocet

Zapocet dostanete, pokud si jej zaslouzite :o) Zasluhy jsou dve: je treba ziskat dostatecny pocet bodu a napsat pisemky. Body se budou rozdavat za:

  • Prezenci: 1 bod/cviceni.
  • Vyreseni tezsiho (hvezdickoveho) prikladu na cviceni: ~1 bod/priklad.
  • Domaci ukoly: alespon 6 bodu za serii, zhruba po kazdem cviceni.
  • Pisemky: 4 mensi pisemky (45minutove), alespon 15 bodu za kazdou.
Celkem je tedy mozne ziskat zhruba 14 + 12 + 72 + 60 = 158 bodu. Abyste ziskali zapocet, je treba alespon 75 bodu a zaroven alespon 10 bodu ze tri pisemek. Nejlepsi cestou je tedy napsat vsechny pisemky aspon na 2/3 a zaroven udelat zhruba 1/2 domacich ukolu.

FAQ

Q: Mohu chodit k Tobe na cviceni, i kdyz jsem zapsan na jinem? I kdyz chodim na jinou prednasku? Mohu jit misto Tveho cviceni na jine?

A: Na vsechny otazky je odpoved stejna: ano, ale prosim napis mi o tom email, abych to vedel. Pokud Ti nejde zapsat se do meho cviceni v SISu, dej mi o tom take vedet pres email nebo osobne na cviceni.

Q: Mohu dostat zapocet dva dny pred koncem semestru, pokud jsem dosud nic neudelal?

A: Ne.

Q: Je ucast povinna? Mam sve tri absence?

A: Na beznych cvicenich ne, na pisemkach ano. Dlouhodoba nemoc se tedy projevi jen na poctu bodu (ale nijak drasticky). Domaci ukoly je mozne odevzdavat emailem.

Q: Zkazil jsem dve pisemky ze ctyr. Mohu dostat nahradni termin?

A: Pisemky se pisi ctyri, ale potreba jsou jen tri. Dalsi nahradni terminy jsou tedy nepravdepodobne.

Q: Diskretku uz umim. Muzu chodit jen na pisemky?

A: Ano, ale chran $BUH si myslet, ze by ses na cviceni nudil! Na cvicenich se budou rozdavat i pokrocilejsi priklady, za jejichz reseni budou extra body, takze pak muzes delat mene domacich ukolu a nebo mit horsi vysledek z pisemky. A navic si ziskas obdiv u cviciho, coz se v dlouhodobem hledisku vyplaci. :o)

Q: Diskretka mi moc nejde a na cviceni se nechytam. Co ted?

A: Prijd na konzultaci! Kazdy matfyzak, ktery se nechyta, ale nezajde na konzultaci, zaslouzi vymachat v hodne studene vode. Taky si doporucuji potom zapsat Matematicke dovednosti (NMAI069).