Tohle je stranka cviceni z Algoritmu a datovych struktur 1 2011/2012, ktera se kona kazde utery na Male Strane (MS) v 15:30 v ucebne S10. Cviceni je vedeno podle prednasky pana profesora Kucery.

Konzultace budou, kdyz si o ne reknete pres email.

Zapocet

Zapocet dostanete, pokud si jej zaslouzite :o) Budete muset projit dvema sity, konkretne vypracovat domaci ukoly a vypracovat zapoctovy program.

Domací úkoly

Během semestru se objeví v CodExu 2 domací úlohy. Úlohy budou trochu obtížnější, ale bude na ně dostatek času - 3-4 týdny na každou. Abyste úkol splnili, je třeba v CodExu mít úspěšnost aspoň 100%. Na řešení úlohy bude třeba aplikovat některý algoritmus z přednášky, resp. cvičení.

Abyste získali zápočet, je třeba udělat všechny, tedy 2 domácí úlohy.

Řešení budu kontrolovat a objeví-li se dvě identická/opsaná, nemá ani jeden "autor" nárok na zápočet.

Zápočtový program/práce

Jako na jiných cvičeních bude třeba vytvořit, odladit a zdokumentovat zápočtový program nebo práci.

Zápočtový program by se měl týkat rozumně obtížného algoritmu/datové struktury a důraz je na čitelnost a asymptotiku implementace, nikoli na to, kolik různých formátů vstupu váš program umí načíst. I tak by algoritmus měl být otestovatelný.

Pokud vám programování domácích úkolů stačilo, můžete sepsat (PDF, třeba TeXaný) několikastránkový dokument o nějakém nevšedním neprobíraném algoritmu a nebo zobecněních. Tento textík by měl být napsaný tak, aby se z něj mohli učit lidé jako vy. U složitějšich struktur důkazy správnosti netřeba, u jednodušších spíše ano. I v práci bez důkazů by mělo být zhruba nastíněno, proč daná struktura/algoritmus funguje a proč zrovna takto rychle. Preferuji témata, která se neobjevují ve skriptech pro ADS, respektive ktera nebyla probirana v prednasce z ADS1 nebo na Programovani.

Každé téma by se mělo vyskytnout nejvýše jednou. Nápady na programy můžete najít např. na stránce Martina Mareše, dalsi napady jsou nize v seznamu. Tak či tak uvítám vaši vlastní tvořivost.

Nektere napady mimo seznam pana doktora Marese jsou nize. Opravdu se nebojte si neco najit sami a prijit za mnou se svym napadem.

Studijní materiály

Prubeh cviceni

Stranky ostatních cvičících

FAQ

Q: Mohu dostat zapocet dva dny pred koncem semestru, pokud jsem dosud nic neudelal?

A: Ne.

Účast